Strax före Plantagenbutiken i Uppsala skulle öppna på tisdagsmorgonen gick en man som hade en Plantagen-tröja på sig ut från butiken med ett vapenliknande föremål i handen. Han började att sikta mot fåglar som parkerat sig uppe på butikens glastak.

En som blev vittne till händelsen var Nicklas, som stod och väntade på att få komma in och handla tillsammans med flera andra kunder, både vuxna och barn. Enligt honom sköt den anställde flera skott som träffade.

– Jag såg att en av fåglarna låg på taket och försökte röra sig men den kunde bara flaxa så det var uppenbart att den var skadad, berättar Nicklas.

Nicklas gick fram och konfronterade den anställde.

– Då sa han att han fått tillåtelse av sin chef att skjuta då fåglarna störde kunderna. Men när jag sa att det med största sannolikhet är olagligt att göra så blev han rädd och sprang in i butiken igen, säger Nicklas som polisanmält händelsen.

Han fortsätter att berätta att ”enligt utredaren måste man ha tillstånd för skyddsjakt för att kunna hålla på med sådant här men han trodde det var mycket låg chans att de skulle ha fått tillstånd för detta. Så troligtvis rör sig detta om både jaktbrott och rent djurplågeri.”

Källa:aftonbladet.se