I Bollnäs, Hälsingland, hittar vi butiken Slagugglan som säljer utrustning för hund, jakt, fiske och friluftsliv. Ägaren Patrick Alm har under hösten utökat sina lokaler till 500 m2. De slår idag upp portarna med fina erbjudanden i butiken.

Idéen om att starta butiken kom i samband med att Coronan bröt ut 2019. Innan det åkte han tillsammans med sin bror, Andreas, landet runt på mässor för att sälja hundutrusning. Det fanns ett stort behov på marknaden – ett behov som han själv som hundägare och aktiv jägare kunde skriva under på. När Coronan kom satte det stopp för alla mässbesök och det var då han bestämde sig för att ändå fortsätta men då i butik. Utbudet har sedan dess ökat och idag säljer de utöver produkter till hundlivet det mesta inom friluftsliv, fiske och jakt.
– Vi är noga med kvalitet och säljer endast de produkter som vi kan stå för och de produkter vi anser inte håller måttet tas bort, säger Patrick.
Patrick har idag tre anställda. De vill fortsätta att växa och kommer med den nya utbyggnaden att ha en bättre uppdelning av alla produkter i butiken. Fisket kommer att utvecklas och göras ännu bredare framåt och Slagugglan är nu en av de största friluftsbutikerna i Hälsingland. Kombinerat med den fysiska butiken har de även en webbshop för att vara rikstäckande.
Sedan fem år tillbaka tillverkar Patrick även en hundlucka.
– Jag fick nys om en kille som ritat denna men ej fått i gång produktionen så jag tog över luckan och utvecklade den vidare till den produkt den är idag. Vi säljer dessa luckor både till militären, SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och till privata hundägare, säger Patrick.
De har verkligen försökt att tänka till för att få dessa luckor så bra som möjligt. De är noga med att köpa det material och de delar som används i tillverkningen från lokala företag så långt det går. De har lyckats skapa en tyst, lätt, isolerande lucka med magnetlås. Den finns i fyra storlekar, small, medium, large och extra large. De tillverkar även en stopplucka som kan köpas till om du vill att hunden vid något tillfälle ska hållas inne eller ute.
– Mitt intresse för hundar har alltid varit stort och som utbildad instruktör genom Jägareförbundet håller jag även hundkurser under våren och sommaren. Jag har lång erfarenhet av både egna och andras hundar. De flesta som har varit med på kurserna är jägare men det är öppet för alla typer av hundar. Pedagogiken jag använder är Fyra lätta steg och man kan anmäla sig löpande. Vi arbetar i grupp eller individuellt beroende på behov, avslutar Patrick.