SVT har beslutat att under hösten 2022 starta en ny inriktning på det populära programmet Go’kväll där det varje torsdag finns ett avsnitt som heter ”Gör om mig”. Som ett försök från SVT:s sida att putsa bort sin egen och andras stämpel att inte fullt ut vara neutrala i vissa frågeställningar när det gäller jakt, har man nu tagit beslutet att från hösten starta ett projekt där programserien ”Gör om mig” kommer att handla om djurrättsaktivister som får en fullvärdig grundutbildning till jägare för att själva i framtiden kunna leva klimatsmart.

Allt om Jakt och Vapen har fått en kort pratstund med den kommande programledaren som än så länge vill vara anonym.
– Projektet genomförs som ett samarbete med mediaavdelningen på Allt om Jakt och Vapen. Vi kommer börja sända programmet i anslutning till att älgjakten startar. Handledarna till de djurrättsaktivister som medverkar kommer att vara jägare med lång erfarenhet av olika typer av jakt. Djurrättsaktivisterna kommer även få en gedigen utbildning hur man på bästa sätt tar tillvara på viltet och förädlar det till klimatsmarta maträtter av högsta kvalitet, berättar hen.

Den som är intresserad kan själv kontakta SVT men om det blir för få sökande så kommer SVT med hjälp av sina grävande journalister erbjuda djurrättsaktivister som tidigare åtalats en medverkan i programmet.