Utomhus är det varmt och luften står nästan stilla, men besökarna är trots detta både tappra och nyfikna. De utforskar och testar de olika montrarna medan glada hundar vilar i skuggan och ljudet av skott ekar från skytteområdet. Det råder en god stämning och Wenngarns slott visar sig vara en perfekt plats för Swedish Game Fair.

Text: Katharina Olsson

 

Torbjörn Larsson tar emot mig med ett leende på läpparna när vi tillsammans går upp för slottstrappen in till en sval sal på Wenngarns slott för en kopp kaffe.
– Grattis till en fin mässa, säger jag och ger honom en kram.

Det är varmt och luften står nästan stilla, men mässfolket är tappra och nyfikna så de klämmer och känner, upplever och testar ändå. Vi ser glada hundar som vilar ut i skuggan samtidigt som det smäller på avstånd från skytteområdet. Det är en god stämning och Wenngarns slott känns som en bra plats för en jaktmässa.

– Ja, det känns riktigt bra så här långt. Första dagen är som en första dag brukar vara, rätt lugn och lagom med folk. En bra dag för leverantörer och press. Men idag är det lite mer tryck på parkeringarna och entréerna, säger Torbjörn.

Swedish Game Fairs första dag drog cirka 3 500 personer men Torbjörn räknar med att de två återstående dagarna drar mer av allmänheten.

– Lördagen är alltid den som drar mest folk. Vi har redan fått lov att öppna upp ytterligare två parkeringsområden för att besökarna skall få parkeringsplatser.

Mässan invigdes av landsbygdsminister Peter Kullgren och programpunkterna var många. Fredagens debatt, ”EU:s påverkan – vad vill svenska parlamentariker uträtta i EU” var ett intressant inslag där Peter Kullgren bland annat fick berätta om det arbete han har gjort i vargfrågan. Jägarförbundet, SKK och Jaktgrossisterna passade på att överlämna sitt uttalande i fjälljakten till Kullgren.

– Vår ståndpunkt har alltid varit att jobba politiskt med mässan eftersom vi har en närhet till alla politiker i Stockholm. Vi vill kunna påverka så mycket vi kan så vi får behålla vår jakt i Sverige, säger Torbjörn.

I skrivande stund har Torbjörn Larsson, VD för Swedish Game Fair inte hunnit redovisa några besökarsiffror, men känner sig väldigt nöjd med utfallet.

– Ja, vi kan inte vara annat än nöjda. Besökarna är nöjda, utställarna är nöjda. Då är vi nöjda, avslutar Torbjörn och blickar ut över mässområdet.