Den 16-åriga taxen Märta blev utsläppt för att uträtta sina behov i trädgården i Onsala men bara några minuter senare gick ett vildsvin till attack.

– Hon lufsade i väg på gräsmattan, långsamt och försiktigt. Jag gick in i huset igen. Bara några minuter senare såg min man genom fönstret att Märta hade blivit attackerad av ett vildsvin, berättar Josefine Palangi Sjöstrand.


Märta fick svåra huggskador i buken samt blödde kraftigt ur munnen så det var inget veterinären kunde göra så Märta avlivades på djursjukhuset Blå Stjärnan. Josefine ställer sig frågande till varför vildsvinet gav sig på Märta som var märkt av ålder och svaghet.

Jägaren Alexander Zimmerman kom till platsen efter händelsen och kunde identifiera det aktuella vildsvinet men han fick aldrig någon skottchans. Dock ska han dit igen och göra ett nytt försök.

– Vildsvinet var inte aggressivt, det kunde jag konstatera och det som hände är mycket ovanligt eftersom vildsvin vanligtvis inte attackerar hundar som inte beter sig aggressivt. Det brukar hända jakthundar när det blir trängda situationer där vildsvinet har rätt att försvara sig. Märta var på fel plats vid fel tillfälle. Hon kan ha överraskat vildsvinet som blivit rädd och huggit tag. Men vildsvinet kunde valt att vika bort i stället för att gå in i en konflikt. Jag har skjutit över 500 vildsvin. Jag har medvetet försökt komma nära men jag har aldrig blivit attackerad, säger Alexander Zimmerman.

Källa: expressen.se