Den 12-13 april arrangerar Svenska Kennelklubben (SKK) tillsammans med Svenska Jägareförbundet temadagar på Öster Malma och vår chefredaktör är på plats för att delta i paneldebatt.

Under fredagen genomförs en paneldebatt med Anders Johansson, Jaktansvarig på Sveaskog, Johan Olsson, chefredaktör på Allt om Jakt & Vapen, samt Sören Åmand Hansen, yrkesjägare. Den övergripande punkten för debatten är användning av jakthundar och diskussionsämnen är jaktmedias ansvar, influencers roll, skogsbolagens ansvar samt hur vi kommunicerar ut en bra sida av jakten för att nämna några punkter.

– Jag tycker att detta är ett bra initiativ från SKK och Svenska Jägareförbundet och jag ser det som en ära att bli inbjuden till denna debatt. Min förhoppning är att det kommer fram många synpunkter från olika håll och förhoppningsvis resulterar debatten i nya förslag och lösningar för framtiden, säger Allt om Jakt & Vapens chefredaktör Johan Olsson.

På eftermiddagen kommer Lotta Skogh och Jenny Widebäck från Hundsport Jakthund tala, följda av Jägareförbundets Daniel Ligné.

Under lördagen kommer SKK och Svenska Jägareförbundet beröra ämnen som jaktprov, injagning och se över hur samarbetet mellan berörda parter kan utvecklas och förbättras.