Allt om Jakt och Vapen kunder tidigare berätta om den ilskna tjädertupp som jagade motionärer på Vitberget i Skellefteå. Även i Härnösands kommun har man under en längre tid haft en tjädertupp som befunnit sig inne i centrala Härnösand. Det är däremot oklart om det är en tupp eller flera då tjädertuppar har noterats under hösten och vintern på många platser inom de centrala delarna av Härnösand. Tjädertuppar har noterats både bland villabebyggelse på Bondsjöhöjden, Murberget och kring bland annat hyreshus och parkeringsplatser nära stadens centrum som ligger på Härnön.

Den tjädertupp som framför allt varit synlig på Härnön både vid förskolor och grundskolor fick under fredagen avlivas då den börjat visat ett allt aggressivare beteende då den bland annat börjat jaga mindre barn som varit på väg till och från sin skola. Man har försökt flytta på tuppen men den har återkommit till samma områden igen efter flytt.

”Tidigare har det inte funnits tecken på att den skapat problem, men när den nu uppträder aggressivt på en skola så kommer man anlita kommunens skyddsjägare för att ta bort den”, säger Härnösands miljöchef Helene Lager till SVT Västernorrland.