Tidigt under tisdagsmorgonen dödades en älghund i samband med älgjakt. Angreppet skedde vid Ovansjö vvo på den östra sidan av Klarälven. Länsstyrelsen i Värmland bekräftar att händelsen har skett och att personal från myndigheten har varit på plats för att dokumentera det inträffade.

Även i slutet av augusti blev en annan älghund angripen av varg. Hundens skador var så allvarliga att veterinär bedömde att de inte var behandlingsbara utan tiken fick avlivas. Den attacken skedde i trakterna av Fors i Dalarna.

Till Avesta Tidning säger Ulf Berg som är ordförande för Jägareförbundet i Dalarna att vargen förstör jakten och att händelser av det här slaget förstör glädjen med att bo på landet.
– Nu har vi betydligt fler vargar än de 170 som man avsatt. Man behöver ju inte fundera, ta bort vargar som ger sig på hundar, katter och andra tamdjur. Jag tror det på sikt ökar acceptansen också, för då finns bara skygga vargar som håller sig borta, och det är även en fördel för vargen. Annars kommer bara aggressionen mot vargar öka.