Elever från ForshagaAkademin stal rampljuset på årets UF-mässa, som hölls på Karlstad CCC och bjöd på ett gediget resultat av ung företagsamhet. Skolans bidrag belönades med en imponerande skörd av 12 priser inom 9 olika kategorier, inklusive det eftertraktade Årets UF-skola-priset.

– Vi är så oerhört stolta över alla fantastiska prestationer! Dessa framgångar är ett resultat av våra elevers passion och engagemang, stöttat av våra dedikerade lärare, säger Fredrik Ernfridsson, rektor på ForshagaAkademin.

Bland de mest framstående deltagarna fanns Hanna Lindberg och Clara Gullbrandsson, två elever från Viltvårdsgymnasiet, som driver företaget JaktIQ UF. Deras seger var dubbel; de kammade inte bara hem priset för Årets UF-företag utan belönades också med Årets Vara för sitt nyskapande brädspel som syftar till att underlätta jägarexamen. Med en vision om att tackla den minskande andelen godkända jägarexamen (en nedgång på 30%) lyckades de erbjuda en innovativ lösning.

Vinsten i kategorin Årets UF-företag motiverades som följande: “Genom att gå back to basics har detta UF-företag hittat en engagerande form av inlärning genom social gemenskap och explosiva samarbeten. En produkt som i steg lockar till både skratt och lärande. Därtill ett seriöst och kompetent UF-företagande med en god vinstmarginal som lägger grunden till ett gott framtida företagande.”

– Det känns helt fantastiskt och nu ska vi ge allt på SM i Stockholm, säger Hanna Lindberg från JaktIQ UF.

– Vi är så tacksamma för alla samarbetspartners som har stöttat oss under vägen och för all positiv feedback vi fått, tillägger Clara Gullbrandsson från JaktIQ UF.

Andra elever från Viltvårdsgymnasiet visade också upp sina talanger och fick ta emot prestigefyllda priser. Eldplatser UF knep en 2:a plats för Årets Hantverkare medan Viltvårdstjänster UF tog hem en 3:e plats inom kategorin Årets tjänst.

Bland de andra anmärkningsvärda prestationerna märktes Pawsitive Performance UF, som inte bara vann Årets Hantverkare utan också Årets Innovation. Likaså belönades Universe UF för sitt prisbelönta, socialt hållbara företag och sina innovativa tjänster.

– Vi är djupt imponerade av alla våra elever och deras otroliga driv och målmedvetenhet. Vi är också otroligt stolta över de fantastiskt fina montrar som våra elever har skapat för att presentera sina företag och produkter på årets UF-mässa. Vi är övertygade om att detta bara är början och ser fram emot att följa flera av dessa företags fortsatta framgångar, säger Susanne Nyström, UF-lärare på ForshagaAkademin.

 

ForshagaAkademins prestationer på UF-mässan 2024

Året UF-skola

ForshagaAkademin

Årets UF-företag

1:a JaktIQ UF

Årets vara

1:a JaktIQ UF

Årets Hantverkare

1:a Pawsitive Performance UF

2:a Eldplatser UF

Årets innovation

1:a Pawsitive Performance UF

2:a JaktIQ UF

Årets socialt hållbara företag

1:a Universe UF

Årets tjänst

2:a Universe UF

3:a Viltvårdstjänster UF

Årets monter

2:a Pawsitive Performance UF

Årets Logotyp

3:a Pawsitive Performance UF