Länstidningen rapporterar att det de senaste dagarna har gjorts flera observationer av varg i trakterna av Nykvarn, knappt 1,5 mil från Södertälje.

I området finns uppgifter om att katter har försvunnit och att Länsstyrelsen i Stockholm nu uppmanar djurägare att hålla sina djur inomhus på kvällar, nätter och tidiga morgnar.

Enligt Mikael Fransson som är vilthandläggare vid Länsstyrelsen utgör vargarna i området ingen fara för människor. För de som eventuellt stöter på vargen ute på promenad så uppmanas man att rapportera dessa iakttagelser till Länsstyrelsen.

– Det blir ofta så här vid den här tiden på året när ungvargarna lämnar sitt revir. Vi människor behöver inte vara oroliga för egen del, men det gäller att hålla hundar kopplade och inte släppa ut katten på natten”, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Länsstyrelsen tillhör de vargar som observerats Sjundareviret. Reviret bildades 2015 och sträcker sig mellan Södertälje och Vagnhärad i öster till sjön Klämmingen i väst. I reviret har det konstaterats att flera valpar har fötts under året.