Under måndagskvällen när Peter Gudmundsson och dottern Meya tog en kvällspromenad i skogen i trakterna av Mullsjö kom de i närkontakt med en varg som stod alldeles intill stigen där de gick. Till tidningen Jönköpings-Posten säger Peter att han är till hundraprocent helt säker på att det var en varg de mötte.

– Det var tydligt att det var en varg. Gråbrun, lång och cirka 75 – 80 cm i mankhöjd, säger Peter till tidningen.

Vargen stod intill ett träd vid stigen och på ren reflex började Peter att prata högt samtidigt som de sakta backar bakåt. Under den tiden står vargen helt stilla och iakttar dem.

Området för vargmötet ligger precis utanför tätorten i närheten av Skogsgläntans förskola. Peter delade ett inlägg på Facebook efter sitt möte med vargen för att uppmärksamma folk som har hundar och andra husdjur om att varg fanns i närheten, men tycker själv att det var en mäktig upplevelse.

Eftersom spåren efter vargen försvunnit kan inte länsstyrelsen i Jönköpings län fastställa från vilket revir vargen som observerades kom ifrån eller om det var en vandringsvarg. Men man hade under tisdagen kontakt med Peter om den observation han och dottern gjort.
-Han fick beskriva vad som sågs och vad vargen gjorde. Det är intressant att den sågs på så nära håll, det följer vi upp lite extra, säger Linda Andersson, vilthandläggare vid länsstyrelsen.