dalbyvildsvinTrädgårdarna i byn Kärda utanför Värnamo bökas sönder av vildsvin. Det hela gick överstyr i januari och nu försöker man att med kravallstaket skydda idrottsplatsen som grisarna tidigare varit extra förtjusta i.

För att rädda idrottsplatsens gräsmatta har föreningen satt upp kravallstaket till de delar som inte redan omgärdades av staket, berättar Kjell Ericsson som är engagerad i idrottsföreningen Kärda IF.

– Ja, det har vi gjort på den yta som har varit öppen, säger han till Land Lantbruk.

Problemet har drabbat flera husägare som nu väljer att stängsla in sina trädgårdar för att skydda dem från vildsvinens framfart.

– De är ju inte rädda, om man säger så. Det har ju eskalerat sedan i januari. Och det är ju minst 25, om inte uppåt 35 fastigheter som har drabbats nu, säger han till tidningen Land Lantbruk.

Vildsvinen har etablerat sig i området och har enligt ortsborna varit i området i flera år. Men på senaste tiden är de i byn varje natt. Även de som nyttjar motionsspåret har ändrat sina rundor på grund av vildsvinen.

 

 

– Man tror inte det är sant. Man behöver inte gå på zoo, djuren finns ju här i byn, säger en person som vill vara anonym till Land Lantbruk, och hänvisar till att man även tidigare har haft problem med orädda dovhjortar.

Arkivbild: Pixabay