Marita och Patrik Ivarsson i Pajala vann vår fototävling och fick sin Wachteltik Kaya målad i akvarell av konstnären Yvonne Ohlsson-Söderholm och här ser ni resultatet! Fler målningar finns att beskåda på happyart.se

Partik berättar: Vi hämtade Bromskogens Kaya när hon var 8 veckor på Bromskogens kennel på Väddö i Roslagen. Kaya är vår tredje Wachteltik, de andra var födda -90 resp -08. Den förra, Jaktbäckens Ella (Ester) gick bort plötsligt i år 22/1. Min fru Marita och jag blev utom oss av sorg.Vi började söka en valp och blev utvalda som valpköpare hos Berit och Peter på Bromskogen Kennel som enligt min mening har en mycket seriös uppfödning för att ta tillvara på rasens allroundegenskaper.

Jag bodde i södra Sverige när jag skaffade min första wachtel från Gotland men jag flyttade strax till Norrbotten då min fru är härifrån. Har använt de två första hundarna till allround/blandad jakt med framgång och kommer att göra detsamma med Kaya som den allrondhund som rasen är. Då jag hållit på med jakt och hundar i 40 år kan jag slutligen vara lite kontroversiell och trots att jag inte har någon erfarenhet av vildsvinsjakt så kan jag ändå tycka att Wachtelaveln har glidit från allround till Vildsvin, dock inte hos Bromskogens Kennel som har hållit kvar rasens allrond egenskaperna i deras avel. Bromskogen på Väddö har snygga, friska och rastypiska hundar med alla dom egenskaper som man kan förvänta sej, om man själv gör jobbet av en allround hund.