”Apportera För Livet” är ett av Sveriges största hundevenemang och anordnas som ett Working Test (WT). Målsättningen med tävlingen är att samla in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden. Sedan starten för fem år sedan har Apportera För Livet bidragit med närmare 1,6 miljoner kronor till forskningen mot cancer!

2019 års WT är 1-2 juni på Äleby Gård på Stallarholmen i Sörmland och arrangeras av Jill och Peter Raneryd med stab. AFL är ett ideellt arrangemang och alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden. Insamlingsmålet för årets WT är satt till 400 000 kronor.

Tävlingen ses som en av de mest prestigefyllda och till start kommer Sveriges absoluta toppskikt av retrievers. Besökare kommer att få se jakthundar av yppersta klass som tampas om åtråvärda segrar i lag- resp. individuella tävlingar.
Under den aktuella helgen räknar man med flera hundra tävlande och besökare. Äleby Gård, som drivs av familjen Högfeldt, bedriver viltbruk på närmare 900 hektar mark. Viltkött säljs i gårdsbutiken och under helgen finns ett flertal utställare på plats. Bland annat har man möjlighet att prova på lerduveskytte.

Källa: apporteraforlivet.se där det även finns mer information om tävlingen