Live från Älghund-SM 2022

Jämtland/Härjedalen Älghundklubb slår på stort i samband med årets Älghund-SM. Det unika hotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre blir tävlingscenter och nytt för i år är att Allt om Jakt & Vapen sänder live från tillställningen 30 september – 1 oktober.

Älghund-SM arrangeras den 1 oktober 2022, och nytt för i år är att vi på tidningen Allt om Jakt & Vapen kommer vara på plats och livesända. Tävlingscenter blir på Copperhill Mountain Lodge i Åre och det är där vi kommer ha vår studio. Vi kommer sända live under både fredagen och lördagen, där vi intervjuar tävlande, representanter från tävlingsledningen och olika experter när det gäller älghundar. Vi kommer även försöka göra nerslag och sända från några hundrutor.

Avslutningsvis blir det intervju med segraren och allt detta kan ni se på vår YouTube-kanal. Så se till att prenumerera på den och slå på aviseringar så att ni får en notis när sändningarna startar.

Tävlingsledningen berättar att hundrutorna kommer vara nära den Norska gränsen och de tror att miljön, både när det gäller tävlingscentret och terrängen i skogen, kommer vara unik och inspirerande, framför allt för de som rest långt söderifrån.

Fina priser från Allt om Jakt & Vapen och våra sponsorer

Vinnande hundägare kommer av Allt om Jakt & Vapen få en handgjord kniv som pris. Det är Allt om Jakt & Vapens egen Tony Hansson som gör kniven och tanken är att detta ska bli en tradition i framtiden. Från våra sponsorer får vinnaren även ett par jaktkängor från Crispi, en jacka från Deerhunter och ett par hörselkåpor från Sordin.

Sändningstider

Tiderna är ungefärliga och kan komma att ändras.

Fredag 30 september

17.00 Sändningarna startar
Ordförande Mats Nordwall hälsar välkommen.

Regelansvarig Sebastian Tång och domare Johan Nilsson berättar om förutsättningarna för morgondagens SM-tävlingar.

17:20 Intervju med tävlande hundägare
Samtliga tävlande bjuds in till studion, en i taget för att berätta om deras resa fram till SM, samt deras förväntningar på tävlingen.

18.10 Samtal med Meindl
Vi får träffa en representant från Meindl, prata kängor och få information om deras sortiment.

18.20 Uppsnack inför kvällen
Representanter från tävlingsledningen gästar studion och berättar om kvällens lottning, förutsättningar i de olika rutorna med mera.

18.25 Rekrytering
Ordförande i Rekryteringskommittén Carro Åkersten berättar om sin roll i styrelsen och om Svenska Älghundklubbens arbete med att rekrytera nya medlemmar.

18.35 Intervju med ordförande
Vi har gjort en intervju där ni får lära känna Mats Nordwall, ordförande i Älghundklubben Jämtland/Härjedalen lite bättre, samt höra hans tankar inför SM.

18.50 Invigning och lottning
Det börjar dra ihop sig för invigning av årets SM, samt lottning av hundrutor för våra tävlande.
Vi sänder live från scenen och pratar om förutsättningarna.

Lördag 1 oktober – förmiddag

08.00 Sändningen startar
Mats Nordwall, ordförande i Älghundklubben Jämtland/Härjedalen och Matts-Olof Mattsson, ordförande i Svenska Älghundklubben startar dagens sändning.

08.10 Tävlingsrapportering
Från och med nu och fram till lunchtid kommer vi rapportera om hur tävlingen fortlöper.
Studion kommer gästas av representanter från de olika ras- och lokalklubbarna, och tillsammans kommer vi titta på grafik från Tracker, samt prata om hur det går för alla tävlande ekipage. Vår förhoppning är även att vi ska kunna lämna över till vägvisarna ute på provrutorna som då får rapportera live.

Micke Wallén besöker studion och berättar om NM.

Vi kommer även visa en intervju med Matts-Olof Mattsson, ordförande i Svenska Älghundklubben.

Tracker
Tracker gästar studion, berättar om sina produkter och vi tittar på grafik från de tävlande.

Berners
Vi får besök av representant från Berners som berättar om sina nyheter.

Svedea
Försäkringsbolaget Svedea kommer förbi studion för att prata om hundförsäkringar.

Avslutning
Cirka kl 11:30 avslutar vi tävlingsrapporteringen, sammanfattar morgonen och går igenom förutsättningarna för eftermiddagen och kvällen.

Lördag 1 oktober – kväll

20:30 Prisutdelning och avslutning
Det har börjat bli dags att avslöja vinnaren och dela ut priser. Vi sänder live från scenen, intervjuar vinnaren, avslutar och summerar årets SM tillsammans med tävlingsledningen.

Tidigare sändningar