Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här!

Gårdagen bjöd på jaktlycka, nu är det dags att vakna upp till den åttonde dagen. Eftersom jag redan befinner mig på checkpoint två så kommer jag få besök i lägret idag, och Lina ska avslöja var hon tänker hämta upp mig på torsdag när äventyret nått sitt slut.

Jag vaknar lite senare än jag tänkt idag, jag har sovit som en stock i natt. Jag har inte frusit alls och det har varit helt lugnt och tyst i lägret. Klart bästa natten hittills. Målsättningen igår kväll var att studsa upp i ottan och ge mig ut på en längre tur innan Lina dyker upp framåt lunchtid. Men jag omvärderar snart den planen. Kängorna är fortfarande blöta sedan igår, strumpor och sockar likaså. Nu har jag två val. Antingen behåller jag min torra uppsättning på fötterna och drar på mig de blöta kängorna, det skulle helt klart vara behagligare, men då har jag istället två uppsättningar blöta strumpor och inget torrt att ta på mig ikväll. Eller så packar jag ned den torra uppsättningen, drar på mig de blöta strumporna och sockarna från igår och härdar ut i dem under dagen, obehagligt men då har jag i alla fall fortfarande något torrt att dra på mig till natten. Det får bli det senare, men istället för att rusa iväg direkt bestämmer jag mig för att göra upp en eld och lägga lite tid på att försöka torka på kängorna och de blöta sockarna lite först.

Text och foto: Anders Dahlgren