Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här!

Gårdagskvällen kändes lite tung faktiskt, jag fick hemlängtan för första gången på de här dagarna. Idag är dock en ny dag, bara att rycka upp sig och komma i gång. Anders Johansson kommer också på besök och har en överraskning med sig.

Vädret är fruktansvärt trist och surt, fast det inte regnar smattrar det på tarpduken hela natten. Träden blir blöta av diset och sedan droppar det från grenarna. Jag har inte sovit många minuter i natt, fjällduken som var blöt av kondens hängde jag upp på tork igår kväll när jag kom fram så jag provade att ligga i bara sovsäcken. Det gick bra till en början men efter ett tag började jag frysa. Vid halv sex-tiden på morgonen drog jag på mig fjällduken ändå och fick upp värmen så pass att jag kunde slumra till en liten stund. Jag ligger nu och lyssnar på skogen, hoppas att höra någon orre som spelar ute på myren framför mig men det är alldeles tyst bortsett från droppandet på tarpen. En ny dag är i antågande och hemlängtanskänslan från igår börjar tyna bort igen.

Text och foto: Anders Dahlgren