Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Se alla filmavsnitt här.

Tio dagar ute i vildmarken går snabbt. Idag ska jag möta upp Lina och kamera-Anders igen, men den här gången följer jag med dem tillbaks till civilisationen. Skönt förstås, men samtidigt också lite vemodigt.

Jag ligger vaken kvar i sovsäcken och hör naturen sakta vakna till liv. Rödhaken som varnar runt lägret likt den gjort varje morgon, björktrastarnas omissigenkänliga tjatter och en uggla som jag inte riktigt kunde bestämma lätet på. Förutom fågellivet är skogen tyst och stilla, dimman verkar också vara tillbaka igen. Det gör faktiskt inget idag, det gör det bara lättare att åka hem, är det något jag är trött på så är det dimman. Den tionde och sista natten i vildmarken är över och jag ligger och drar mig en stund innan jag kliver upp och tar tag i dagen. Jag räknar med att behöva börja gå vid niotiden, jag tror inte det bör ta mer än en, en och en halv timme till upphämtningsplatsen så jag har gott om tid.

Text och foto: Anders Dahlgren