Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Årets Eftersöksjägare 2022, Daniel Flamander har bjudit upp Allt om Jakt & Vapens Katharina för några dagars älgjakt i Jämtland. Det bjuds på god mat, trevligt umgänge, bra hundjobb och svåra älgar.

Daniel Flamander anordnar jakter i Jämtland tillsammans med Evelina Åslund och Roger Bäck och har bjudit med mig för ett par dagars älgjakt. Jag har fått en knappnål skickat till mig till platsen där vi ska bo och jaga. Vi är ett 10-tal jägare med nästan lika många hundar som delar på ett par stugor. Jag gillar det. Ni vet det spartanska och enkla, att sova i underställ och duscha efter några dagars jakt först när man kommit hem. Det är dock inte alltid lika uppskattat av omgivningen.

Jag rullar in på en liten grusväg omgiven av en tät skog. Det öppnar upp sig efter ett par kilometer och en liten gård med några stugor visar sig. Typiska jaktbilar är parkerade på gården. Vissa med hundkåpor, andra med hundburar synliga i bakrutan. Jag kan skymta några killar som står utanför en av stugorna och pratar med varandra. Jag gissar att de planerar lite inför morgondagens jakt. Jag parkerar min bil bredvid resterande och kliver ur. Plötsligt ser jag ett par bekanta ansikten.

Text & foto: Katharina Olsson