Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Följ Allt om Jakt & Vapens ambassadör Andreas Olsson på björnjakt i skogarna kring Hoting. En jaktresa som innehöll allt, från mycket älgkontakt, varmt väder och möra ben till fina hundjobb, fälld björn och nya vänner.

Då var det dags igen, björnjakt i Jämtland. Den 20 augusti står bilen packad och klar på garageinfarten hemma i Årsunda. Klockan är sju på morgonen när Erica från Linköping kommer hem till mig för att även möta upp Emmy som har rest från Malmköping. Adam är redan hos mig och inpackad och redo att ge sig iväg. Andreas åker hemifrån sig från Hofors. Planen är att sammanstråla efter vägen för att äta något. Resan flyter på bra och vi stannar och äter lunch i Ramsele så att alla får träffa de nya som är med på resan detta år. När vi lunchat klart drar vi vidare norrut, siktet är inställt på Hoting och campingen där vi ska spendera veckan. Väl framme strax efter lunchtid packar vi upp alla saker, sätter allt på laddning och inväntar kvällens jaktmöte. Det beslutas att Andreas och jag kommer gå tillsammans som hundförare med hans jämthundar. Emmy och Erica går med Emmys hundar och Adam blir tilldelad pass. Efter mötet går vi tillbaka till stugan och surrar lite om kommande morgon och jag tror alla kände sig lika pirriga i magen som jag själv. Klockan går och det blir äntligen dags att krypa ner och försöka sova några få timmar.

Text & foto: Andreas Olsson