Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Med ett gott samarbete jaktlag emellan brukar jakterna bli mer framgångsrik. Dessutom är det trevligt att lära känna sina jaktgrannar, sitta vid en öppen eld och prata jakthistorier. Något som man inte skulle göra annars. Detta samarbete resulterade i fem skjutna björnar för oss. Ni ska få följa med på två av dem.

Licensjakten efter björn 2022 i Jämtlands län delades upp i fyra jaktområden. Vi huserade i den södra delen av Jämtland i område fyra. 160 björnar skulle fällas i det området, av totalt 220 för hela länet. Och det gick relativt fort.

Den 21 september upphävdes områdes­indelningen och kvarvarande tilldelning fick fällas oberoende av tidigare områdes­indelning.

Väckarklockan ringer tidigt, ohälsosamt tidigt. Den 21 september är bara tre timmar gammal. Det är dags att rulla upp mot Härjedalen för några dagars björnjakt. Som vanligt är man spänd av förväntan. Det ska bli roligt att jaga björn igen och det ska bli trevligt att träffa alla jaktkamrater.

Text & foto: Tony Hansson