Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

På grund av sjukdom fick första dagens drevjakt bytas mot smygjakt på dovvilt i hägn. Men det blev en otroligt trevlig dag, och nästkommande dags drevjakt bjöd på fina hundjobb och för mig blev det vildsvin i pass.

Tack vare alla jaktresor undertecknad får göra möter jag många fantastiska personer. Många av dem har jag kvar kontakten med även om det inte är så frekvent, medan vissa av dem har blivit vänner som jag träffar och regelbundet jagar tillsammans med. Ett sådant gäng är Johan och Jonas jaktlag nere i Blekinge. De genomför varje år i januari, jakt i dagarna fem och det är för mig en av årets jaktliga höjdpunkter. Varför det, kanske någon undrar? Visst är det fantastiskt att få stå på pass på ett gods och se hundratals hjortar svepa förbi, innan man skjutsas in på slottet för en lunch med vita dukar, men att på det här sättet få kliva in och vara en del av ett jaktlag för några dagar, få ta del av stämningen och bara vara en i gänget trumfar vilket gods som helst för min del. Det skadar inte heller att dessa marker är fantastiskt vilttäta, i alla fall med mina mått mätt.

Text & foto: Johan Olsson