Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Cecilia von Braun tog hem förstapriset i ­kategorin Årets Jakthundsuppfödare vid Jaktgalan 2019, en ­resdag senare tog hon även hem segern i Småhunds-SM. Cecilia jagar mellan fem och sju dagar i veckan under säsong och har nått stora framgångar med sina hundar.

Cecilia hade ingen koppling till jakt under sin uppväxt utan det var först när hon börjat som dräng åt en bonde som hon fick upp ögonen för jakten. Mannen hon arbetade åt var näst intill döv så Cecilia fick följa med honom ut på rådjursjakt och berätta var drevet gick. När Cecilia blivit arton år kunde hon börja använda sin fars gamla sida-vid-sida och fick då låna bondens drever för att jaga själv, något hon även hade möjlighet till på arbetstid. Det var starten på en lång och gedigen jägarkarriär. Cecilia har aldrig varit rädd för utmaningar och arbetade även under en period på en ranch i Australien där hon föste kor och jagade kängurur.

Text: Anders Dahlgren
Foto: Anders Dahlgren och privat