Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Mitt i ansmygningen flyr gruppen med dovvilt i väg, men en hind dröjer sig kvar. Samtidigt som vi avancerar har vi tre andra grupper med dov inom cirka 500 meter. Följ med till viltrika marker i Sörmland, där Helena Lyckoskog tar oss med på Paris Jakt & Boendes marker.

I Bettna, en by i hjärtat av Sörmland ligger Paris Jakt & Boende som drivs av Håkan Lövkvist. Här arrangeras årligen ett fåtal drevjakter, och däremellan finns möjlighet att åka hit och smygjaga på egen hand. Markerna håller förvisso vildsvin och en hel del rådjur, men främst finns här en stark stam av dovvilt. När jag kommer fram möter Håkan upp mig. Han berättar att han har ett förflutet som entreprenör inom sågverksindustrin, men att han idag är pensionär och njuter av livet på gården.

Dagens huvudperson och den som har bjudit mig till jakt här är Helena Lyckoskog. Jägare, eftersöksjägare, hundtränare, författare och en av Håkans samarbetspartners när det gäller jakterna på Paris.

Text & foto: Johan Olsson