Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Några killar från mitt älgjaktlag hemma i Järvsö brukar jaga nere hos Fredrik Lennartsson i Sörmland lite då och då. Idag är även jag inbjuden på drevjakt nere hos Fredde. Termometern visar på minus elva grader, det är årets sista drevjakt och jag har fortfarande kvar min dröm om att få lyckas skjuta en dov.

Jag vaknar upp i samma underställ som jag hade på mig igår kväll när jag lite frusen kröp ner under täcket. Vi bor i en stuga på Freddes gård. En liten stuga med provisoriska elelement som gör att säkringarna går i huvudbyggnadens central gång på gång för att jag höjer värmen i smyg. Det är januari och det har kommit otroligt mycket snö här nere i Sörmland. Jag gissar att det var länge sen de hade så här mycket snö. Det är dessutom riktigt kallt. Termometern visar på minus 13 grader när vi packar bilen för att ta oss till samlingen. Det här kommer bli friskt tänker jag, samtidigt som jag hoppar in i bilen och njuter av den korta varma bilresan fram till Åda Gods där Michael Isoz har bjudit in till årets sista drevjaktshelg.

Michael hälsar oss alla varmt välkomna till Åda och till dagens drevjakt. Han berättar vad som är lovligt.

Text: Katharina Olsson
Foto: Johan Olsson