Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Några mil söder om huvudstaden ligger Engsholms slott och Hörningsholms slott. I samband med denna jakt blev det förstnämnda slottet där vi bodde, och det sistnämnda där vi jagade, och vilken fantastisk jakt det blev!

De tidigaste kända ägarna till Engsholms slott är Magnus Ladulås söner, hertigarna Erik och Valdemar, bröder till Kung Birger. Dessa huserade här på 1300-talet och nu var det vår tur att inkvarteras i denna anrika miljö.

Vi anländer sen eftermiddag och detta jaktgäng är en brokig skara människor. Vi är en blandning av kändisar, storslagna entreprenörer, duktiga musiker och ”vanliga” norrländska jägare. Undertecknad räknas in i den sistnämnda gruppen. Med i gänget är så klart Mats, tillika födelsedagsbarnet som bjudit in till denna upplevelse. Det bjuds på en storslagen middag på slottet och trevligt samkväm innan vi går till våra rum och somnar ovaggade.

Text & foto: Johan Olsson