Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Det är sista helgen för drevjaktsäsongen och jag är lite extra spänd eftersom det finns fri­levande mufflon på markerna. Med tredubbla underställ trots­ar jag kylan och taggar till med spänd förvänt­an inför den här jakt­dagen.

Vi samlas utanför en stor lada för genomgång inför dagens drevjakt. Det är en kall dag i slutet av januari och det är inte bara jag som har dragit upp kragen lite extra. Termometern visar minusgrader och jag har tre underställ på mig. Men det som håller upp värmen är att det är jakt, och det finns mycket jaktbart vilt på marken där vi ska jaga. Ett extra plus från mitt håll är att det finns frilevande mufflon.

Vi bryter upp från samlingen och jag har fått ett pass efter en skogsbilväg.

– Normalt sett är det väl utmärkta pass, men idag när vi har fått lite snö, kan det vara bra om ni tittar på kartan för att se så ni står rätt, ropar jaktledare Anders Östergren innan han släpper iväg oss.

Jag börjar köra mot mitt pass. Med sörmländska mått mätt är det mycket snö som kommit, men jämfört med hemma är detta ingenting, och det är definitivt inget som påverkar hundar eller vilt.

Text: Katharina Olsson
Foto: Johan Olsson