Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Katharina har tidigare berättat jag om den första drevjaktsdagen på Börringe Kloster där hon lyckades skjuta en fin dovhind i den sista såten. Nu är det dags för dag två och de viltrika markerna i Skåne bjuder på fantastiska upplevelser.

Morgonen har knappt hunnit ljusna när vi samlas inför jaktdag nummer två på Börringe Kloster. Samlingen är lika högtidlig som den var dagen innan. Vi står uppradade med kepsarna i handen, högtidligt hedrar vi viltet medan en vacker melodi spelas från ett klassiskt jakthorn.
Jakten arrangeras av optikföretaget Aimpoint och jag får chansen att prova deras rödpunktssikte, Acro c2 som är monterat på en Jaeger NXT 30–06 från Haenel. Sten Eriksson, en av ägarna till Börringe Kloster, hälsar oss välkomna och redogör för vilka vilt som är jaktbara för dagen.

Det är samma straffavgifter idag som igår.

– Rådjur är helt fredat och vid en felskjutning kostar det 250 000 kronor i straffavgift. Råkar man dessutom skjuta en hund kostar det 100 000 kronor och betalas till hund­ägare på plats. Vit dovhind är också fredat, avslutar Sten.

Text: Katharina Olsson
Foto: Johan Carlsson