Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Erik Lakomaa har blivit känd som en nagel i ögat på lagstiftande myndigheter i sitt outtröttliga arbete med att försvara jägarnas och sportskyttarnas intressen i vapenfrågor. Erik vann för sitt engagemang i denna fråga kategorin Årets Eldsjäl vid Jaktgalan i november 2019. Allt om Jakt & Vapen har fått veta lite mer om Erik som person.

Erik är ursprungligen från Linköping och har som disputerad forskare huvudsakligen sysslat med ekonomisk historia och nationalekonomi. Han har även arbetat med hur organisationer hanterar införandet av nya regler, något som enligt honom själv kan ha bidragit till att leda honom in på spåret med vapenlagstiftning. Någon jakt fanns inte i Eriks närhet under uppväxten utan det var först när han träffade en tjej vars familj jagade som intresset tändes. Skytte däremot fanns med från nio-års åldern i ett idrottsligt sammanhang, så intresset för skytte och vapen har funnits med sedan länge.

Text & foto: Anders Dahlgren