Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Skjutljuset försvinner fort den här tiden på året, men jag är ju i ett vilthägn. Hur svårt kan det vara? Betydligt svårare än jag hade trott kommer det att visa sig.

I förra utgåvan av Allt om Jakt & Vapen tog jag er med på smygjakt i Johansdals nybyggda vilthägn. Då fällde jag en fin dovhjort och det reportaget avslutades i samband med vårt lunchavbrott, och nu är det dags för del två av denna jakt.

Med lite soppa i magen och efter att ha fått vila benen en timme är depåerna påfyllda. Den kapitala dovhjorten är fälld, och det som återstår på min tilldelning för dagen är ett mufflonlamm och en kronspets. I ett häng fullt med djur ska det inte bli några som helst problem tänker jag för mig själv precis innan vi börjar smyga iväg över den snötäckta marken.

– Den här gången lägger vi upp en annan taktik. Vi smyger genom skogen för att inte bli upptäckta, säger Joakim, min jaktguide medan vi ger oss iväg.

Text: Johan Olsson
Foto: Anders Andersson