Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Browning har bjudit in mig för ett jaktevent i Frankrike där jag ska få jaga med deras senaste modeller, BAR 4X och Maral 4X. När jakten väl börjar faller regnet tätt och det blir en kamp mot både naturens element och viltets snillrika manövrar.

Vi börjar dagen på skjutbanan för att skjuta in oss med bössorna innan jakten drar igång. Jag har samma bekymmer varje gång, att få en bössa som är anpassad efter mig. Jag är ju känd för att vara ungefär två äpplen hög med armar som passar en 11-åring. Jag väljer en Maral 4X med kompositstock, den är så klart inte anpassad efter mig, men med några små justeringar anpassas den till mig både i bakkappan och i kolven och jag känner att den sitter som en smäck under inskjutningen. Flera av jägarna som är inbjudna på eventet känner jag sedan tidigare så det blir ett kärt återseende och mycket skratt runt skjutbanan.

Innan vi åker ut på jakten samlas vi vid jaktlodgen igen för genomgång och lunch. Det har skapats en kö utanför och jag ställer mig snällt bakom raden av herrar. Är det någon gång jag känner mig extra liten, så är det en sådan här gång. Kön går sakta framåt och jag har ingen aning om varför vi egentligen ens köar. Men snart förstår jag att man skall dra en passlott innan lunchen, Victor som är en av markägarna håller fram en sammetspåse och varje jägare stoppar ner handen och tar upp en bricka, som han i sin tur visar ut på kartan. Så är det min tur, Victor ler tyst mot mig eftersom han vet att jag inte behärskar franska och hans engelska är inte heller så bred. Jag stoppar ner handen och får upp en gul bricka med nummer 13 på. 13 kan ju både betyda tur och otur. Men jag är alltid positiv i mina tankar och tror stenhårt på det är passet.

Text & foto: Katharina Olsson