Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

I trakterna kring Skövde där den glade Instagramprofilen Alexander Svensson huserar formligen kryllar det av bockar. Vissa hade då valt ut en ståtlig trofé, men Alex har en annan filosofi.

Bockpremiären är en omtvistad jaktform. Hemma i norr, där jag kommer ifrån är bockjakt ett ovanligt fenomen. Att i dessa områden skjuta bort fina bockar i maj vore på sina håll katastrofalt för rådjursstammen, men i trakterna kring Skövde finns det en otroligt stark rådjursstam, vilket gör att detta är en populär jaktform.

Jag är på väg för att träffa Alexander Svensson, en av våra ambassadörer på Allt om Jakt & Vapen. Alex är en stor jaktprofil i sociala media under namnet @asvenssons_jakt, och han är en rådjursjägare ut i fingerspetsarna. Dock vet jag att han har en drevertik, så rådjur jagar han helst med drivande hund, skulle jag gissa?

Det är sen eftermiddag när jag kommer fram. Alex har förberett en härlig middag, och vi utbyter jakthistorier och smider planer inför morgondagen, medan mörkret faller över den lilla stugan som ligger mitt på jaktmarken. En stuga som Alex har många minnen från, då den funnits i släktens ägo i många år.

Text & foto: Johan Olsson