Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Jaktgalan står åter för dörren och vi är mitt uppe i arbetet med att meddela årets nominerade den glada nyheten. Vi passar samtidigt på att få en pratstund med Gerhard Lilliestierna, ägaren till Vickerågens Leva, ”Årets Jakthund” på Jaktgalan 2019.

Vad har hänt sedan sist?

– Ja du, det blev ju en stor uppmärksamhet efter ”Spejas” vinst på Jaktgalan. Hon kallas så. Hon figurerade i lokaltidningarna här i Österåker, i tidningen Taxen och det blev en liten ”snackis” på sociala media. Det har lett till att jag har fått bjudningar till jakter på nya marker, alla vill lyssna på henne, skrattar Gerhard lite förnöjt. En annan rolig sak är att jag blev kontaktad av naturmålaren Göran Löfwing som frågade om han fick utnyttja ”Spejas” rykte eftersom han själv brinner väldigt för taxjakten. Han hade med henne vid en jakt för att göra reklam för taxjakten och dess långsamt drivande drev. Det blev ett mycket lyckat resultat.

Text: Katharina Olsson
Foto: Privat