Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Det är jakt i Hälsingland och jag gör som ­vanligt, packar ner korvmackan i ryggsäcken och ser fram emot härliga dagar. Att jag sedan ska få en enorm jaktlycka och skjuta två älgar på tre jaktdagar är inget jag vet vid den stunden.

Det är äntligen september och jakten i Hälsingland kan dra igång.

Jag har tagit ledigt från jobbet i tre dagar för att kunna ta mig upp och vara med på den årliga älgjakten, för att sedan återvända hemåt och fortsätta jobba.

Dagen är här och jag har packat bilen full med allt från jaktkläder, vapen och kaffetermos.

Morgonen är precis så där förväntansfull som den alltid är. Jag går upp tidigt i ottan, förbereder allt så att jag som passkytt bara kan njuta av jakten. Självklart packar jag ryggsäcken helt traditionellt med kaffe och korvmacka. Korvmackan är liksom ett måste när man jagar i Hälsingland. Det har alltid varit så och kommer alltid att vara så.

Text och foto: Einar Norin