Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Torkel Norling är en eftersöksjägare med lång ­erfarenhet av jakt med laika. Han skaffade sin första laika för cirka 20 år sedan efter att han hade testat både setter, pointer och andra raser. Idag har han fyra laikor och en hannoveransk viltspårhund, och vi har intervjuat honom för att få tips när det gäller injagning.

Torkel fick tidigt jakten med sig från sin far som tog med sig sin son ut i skogen och lärde honom att vara tyst och att lyfta på fötterna. Men Torkels far hade också förmågan att förmedla det trevliga i jakten. Han tog sig tid att grilla korv och dela med sig av sin kärlek till naturen och djuren. Det är nog det som har färgat Torkels jakt- och naturintresse som han har idag. Allt om Jakt och Vapen fick en pratstund med Torkel för att få höra lite mer om hur han gör när han jagar in sina laikor och om han har några tips att dela med sig av.

Text: Katharina Olsson
Foto: Privat