Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Hösten är snart här och med den startar en ny jaktsäsong för de flesta av oss. För jägare och jaktlag som varit aktiva i många år sköts det mesta ”som vanligt”, men det kan vara bra att stanna upp och reflektera över de rutiner ni har i ert jaktlag.

Det är mitten av juli och det är hög tid att göra de sista åtgärderna inför den kommande jaktsäsongen. Med detta reportage vill jag lyfta upp några självklarheter som till exempel säkerhet, samtidigt som jag vill lyfta fram några aspekter av jakten som ofta glöms bort, saker bortom det uppenbara och självklara, med målet att skapa ett jaktlag i bästa möjliga harmoni.

Kom ihåg att jakt inte får bedrivas utan att en ansvarig jaktledare är utsedd. Tänk på att planering och kommunikation är nyckeln till ett trevligt jaktlag. Jakten är för många av oss vår överlägset största hobby, och en viktig del av vårt liv. Om jakten är viktig för dig, se då till att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att du och dina jaktkompisar ska få en så trevlig jaktsäsong som möjligt.

Text: Johan Olsson