Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Jonas Hamner från Häckås i Jämtland, har i 20 års tid ägnat sig åt viltvård. Han har anlagt ett flertal viltåkrar med olika grödor och ägnar mycket tid till utfodring av viltet under vintertid. Han har byggt rävfällor och anordnar viltvårdsaktiviteter för medlemmarna i Gransjötraktens Viltvårdsområde. Listan på hans viltvårdsinsatser kan göras lång. Nu står han som vinnare av Jaktgalans ärofyllda pris, Årets Viltvårdare 2022.

Jonas är född och uppvuxen i Östersund, men när Jonas köpte sin första jakthund beslutade han sig för att flytta ifrån stan närmare skogen. Jonas arbetar som virkesuppköpare och spenderar därför många timmar i veckan utomhus.

– Ja, det är ett fritt och bra jobb och ­passar mina hobbyer bra.

Jonas började jaga tillsammans med sin morfar som 5-åring. Han hade länge bönat och bett om att få följa med, men morfar tyckte att det var för tidigt innan.

– Första gången jag fick följa med morfar var jag fem år. Innan dess hade jag stått och gråtit av frustration över att inte få följa med så det var otroligt stort när dagen äntligen kom.

Text: Katharina Olsson
Foto: Privat