Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.


Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta reportage finns även på film!

Hösten är en intensiv tid för Karl-Erik Envall. Allt om Jakt & Vapen lyckades dock klämma in en intervju mellan björn- och älgjakt med jägaren och eldsjälen från Ljusdal i Hälsingland.

Karl-Erik är född och uppvuxen i byn Letsbo strax utanför Ljusdal. Han bor med sin fru Marie inte långt från föräldrahemmet Bommars, som för övrigt numera är klassad som ett världsarv. De tre döttrarna Evelina, Solvei och Margit är utflugna sedan länge men hjälper till att turas om med föräldrarna att ha guidade turer för turister på gården. Karl-Erik brinner för jakten, hundarna och skogen. Att hjälpa ungdomar och är också något som ligger honom varmt om hjärtat, något som präglat hela hans yrkesliv där han i närmare 40 år har arbetat som yrkeslärare inom skog och jakt. Vi fick en pratstund med Karl-Erik i hans grillstuga nere vid Letssjön. Stugan är inredd i jaktlig anda och sätter en trevlig atmosfär kring ­intervjun.

Text & foto: Anders Dahlgren