Katarina Andersson är född i Uppsala men uppvuxen i Järvsö och är vår nya stjärnsäljare. Det är henne våra annonsörer och sponsorer har den äran att träffa och prata med. Vi tar oss en djupare koll på vem hon egentligen är.

Jag börjar vår intervju med att be henne beskriva sig själv med tre ord. Katarina, eller Kattis som hon kallar sig själv, tittar på mig med en undrande blick.

– Ska jag beskriva mig själv med tre ord, skrattar hon till svar.

– Ja, svarar jag och försöker vara seriös.

Det är ungefär så här våra arbetsdagar ser ut. Det är högt i tak och mycket humor. Skulle jag beskriva Kattis så är hon en frisk fläkt med mycket energi. Hon har nära till skratt och tar det mesta med en klackspark. Ingenting är omöjligt.

I skrivande stund avbryter hon mig.

– Djupa samtal är ju också en stark sida hos mig, läxar hon upp mig med ett leende.

Så är det. Kattis är mycket, men på ett positivt sätt.

– Sympatiskt, ordningsam och nyfiken, svarar hon på min fråga om att beskriva sig själv med tre ord.

– Jag vet att ni har tittat på mitt skrivbord ibland och tyckt att det är lite i oordning, men jag skulle nog ändå vilja kalla mig för ordningsam, skrattar Kattis.

– Dessutom vet du vad man säger om människor som har stökiga skrivbord? Det är ju egentligen ett ordnat kaos. Det är vad jag skulle vilja kalla det, fortsätter Kattis.

Jag tittar frågande upp ifrån tangentbordet.

– Har du googlat? Det sägs att dessa människor är intelligenta, säger Kattis med ett förnöjt leende.

Kattis Andersson

Kattis Andersson.

Vad gör du en ledig dag?

– Jag är väldigt matlagningsintresserad och lagar mycket mat. Gärna tillsammans med familjen. På sommarhalvåret tycker jag om att laga mat utomhus och använder ­Murrikan ofta.

Kattis funderar högt när jag ställer frågan.

– Vad gör man en ledig dag? Ja, men du vet ju själv hur det ser ut när man har fyra tonåringar i huset. Man tvättar, städar, handlar, styr upp och så börjar man om igen. Där emellan försöker jag klämma in någon form av ett socialt liv med vänner, skrattar Kattis.

Vad är jakt för dig?

– Jag jagar inte själv. Men jag kan i varje fall skilja på kula och hagel, det är väl ändå bra? skrattar Kattis.

Skämt och sido, jag följer gärna med på jakt. Naturupplevelsen är en stor del i jakten som jag uppskattar mycket. Spänningen att få vara med när det blir upptag eller när man får se vilt är riktigt häftigt. Jag har levt större delen av mitt vuxna liv med jakten väldigt nära inpå livet, så jag har haft fördelen att fått min frys fylld med bra kött. Det har ju bidragit till mitt matlagningsintresse. Det har handlat väldigt mycket om att ta vara på allt, från skog till bord. Hela processen är en lyx, att ta av skogens skafferi och tillreda härliga måltider är en ren ynnest. Jag älskar långkok och att piffa till det med svamp och bär lyfter ofta måltiderna ännu en grad.

Framtidsdrömmar?

– Jag älskar att resa och har en plan att ­investera i en lägenhet utomlands längre fram i livet. Vart har jag inte bestämt ännu, men att jag ska göra det har jag redan bestämt. Jag är en sådan person, ganska målmedveten. Så det vet jag redan att det kommer bli av.

Jag älskar barn och ser fram emot den dagen jag får barnbarn, det längtar jag verkligen efter.

Hur ser du på din roll hos oss?

– Min roll är att skapa nya relationer med aktörer på marknaden och samtidigt vårda de kunder vi redan har. Jag är orädd av mig och jag gillar utmaningar. Jag brinner för att skapa bra relationer. Allt om Jakt & Vapen är en fantastisk tidning och arbetsmiljö. Vi är ett tajt team som jobbar tillsammans. Vi är egentligen ganska få, men vi känns ändå stora.

Fakta

Namn: Katarina ”Kattis” Andersson
Yrke: Säljare.
Ålder: 51 år.
Bor: Järvsö.
Familj: Sambo med Göran Hansen, tre egna barn och tre bonusbarn.

Text & foto: Katharina Olsson