Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

I slutet av februari blev jag inbjuden av borgmästaren i Mirandela, Portugal att få medverka vid en kvinnlig monteria. Ett fantastiskt erbjudande som jag inte kunde motstå. Det ska visa sig bli en fantastisk resa med många nya intryck och härliga upplevelser.

Jag har aldrig tidigare varit i Portugal så det är med spänning jag kliver av planet i Porto i norra Portugal. Jag har fått en inbjudan av min gode vän och journalistkollega, Pedro Vitorino och Paulo Valbom. Pedro har jag träffat flera gånger vid journalistjakter i både Sverige och i Frankrike. Paulo är en god vän till Pedro som äger en jaktaffär i Mirandela och är högst delaktig i den kvinnliga monterian som anordnas 1 gång per år tillsammans med flera viktiga aktörer. Detta i en del i att belysa de kvinnliga jägarna i Portugal. Jag ser Pedro på långt håll, lika reslig som vanligt och med sina vänliga ögon välkomnar han mig i en stor varm kram.

– Welcome to Portugal, Katharina, säger han med ett brett leende.

Text & foto: Katharina Olsson