Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Om en jakt blir lyckad eller inte beror ofta på tillfälligheter. Denna gång går det Christians väg, med rätt vapen på rätt plats, med lite hjälp av en hare.

Christian Jonsson bor i Sidskogen i Hälsingland och är en hängiven rovviltjägare. Här berättar han för Allt om Jakt & Vapen om en lodjursjakt som ägde rum under fjolåret när han fick fälla sitt andra lodjur.

Spårförhållandena hade inte varit optimala under den senaste tiden, då snötillgången varit begränsad. Men när väckarklockan ringer tidigt en morgon i mars har det fallit lite snö under natten, vilket gör att det i alla fall finns spårsnö på öppna ytor.

Dagarna innan hade Christian och hans jaktkompisar varit ute och försökt spåra lo vid ett antal tillfällen, men utan att lyckas.

– Vi hade någon synobs vi jobbade på, men utan resultat, säger Christian.

Den här morgonen har Christians kompis David varit ute och hittat ett färskt spår, och när Christian nås av beskedet tänds hans hopp. Bilen packas och han ger sig iväg.

Text: Katharina Olsson
Foto: Privat