Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

Att lyckas skjuta en hare för en gotlandsstövare är det nog många som gjort. Men att göra det på Gotland är väl ändå en fjäder i hatten? Jörgen Pettersson och Christer Hederstedt bjuder Katharina Olsson på en härlig jaktdag.

Jag har den äran att genom mitt yrke träffa många jägare och de allra flesta har jag fått behålla som goda vänner. Några av dessa är Jörgen Pettersson och Christer Hederstedt från Gotland. Idag ska vi jaga hare med Jörgens gotlandsstövare, Kättings Freya.

Det är i början av oktober och dimman ligger tät över fälten när vi åker genom ekallén som omringar vägen med dess vackra höstfärger. Det ser ut som en tavla, tänker jag för mig själv. Vägen är smal och slingrar sig fram innan vi till slut kommer till Christers hus i byn Lye i Stånga på Gotland.

Jag ser Christer kliva ut från huset för att ta emot oss. Han tar fram en plastpåse som han på sin allra bredaste gotländska räcker fram till mig.

Text: Katharina Olsson
Foto: Johan Olsson