Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Att vara en nybakad jägare och får skjuta en kronhind som sitt första vilt, är få förunnat. För Cathrin Redén blev det verklighet en vacker september­morgon utanför Avesta.

Jag är bjuden till paret Redén, ­Christian och Cathrin i Västerfärnebo, på gränsen mellan Västmanland och Dalarna. Christian är en hängiven jägare sedan länge, hans hustru Cathrin har precis fått sitt jägarbevis och idag blir det första dagen som hon jagar utan uppsikt.

Jag svänger in på uppfarten till ett prydligt hus i ett gemytligt villaområde. Det ligger inbäddad av en vacker skog och dagen till ära så bjuds det på ett vackert väder. Det är den sista dagen i augusti och sommarens värme dröjer sig kvar på eftermiddagarna och skuggorna gör sig långa på asfalten.

Den svarta dörren som ramas in av det vita huset öppnas och jag ser Christian och Cathrin kliva ut med breda och välkomnande leenden.

– Men hej och välkommen! ropar Christian innan jag ens hunnit kliva ur bilen.

Text: Katharina Olsson
Foto: Lina Sundin och Katharina Olsson