Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Denna artikel finns även som film!

Gabriel och jag söker av rabbishålen för att se om det är illern eller en kanin som tittar upp. Jag ser i ögonvrån hur Gabriel snabbt gör en anläggning och lägger av ett skott. Nästan lika snabbt är det min tur. För första gången får jag prova på det här med rabbisjakt på Gotland efter en inbjudan av Mästerkocken Gabriel Jonsson.

Inför rabbisjakten på Gotland tog jag min bössa med mig upp till skjutbanan för att träna lite på markmål. Till min besvikelse så var den kastaren trasig just den dagen. Flera av dem jag pratade med om min kommande rabbisjakt, talade om för mig att det är en riktigt rolig jakt men som också kräver snabba skott. Gabriel berättade för mig att vi skulle jaga rabbis med iller. Spännande, tänkte jag! Inget jag tidigare har provat på. Jakten skulle dessutom äga rum på en av mina favoritplatser i Sverige. Jag är nämligen barnsligt förtjust i Gotland.

Text: Katharina Olsson
Foto: Anders Andersson