Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Två dagar efter julafton var det dags för jakt med hundarna. Det var en kall och frostig ­lördag ­morgon. Efter flera månader med strul, ­sjuka hundar och misslyckade jaktprov var inte ­humöret direkt på topp och jag hade inga förväntningar på ­dagen.

Vi börjar med att släppa Vårsolens Nicke som direkt går ut på sök och tar upp ett ensamt rådjur. Det buktar fint och rådjuret visar sig för flera av skyttarna men ingen kommer åt att skjuta. Efter cirka en timme sträcker det ut och bukterna blir större och större men kommer tillbaka till upptagsplatsen. Nicke är nu långt efter drevdjuret.

Då hörs plötsligt ett skott och Daniel ­ropar på radion att han skjutit en bock, men han är osäker på om det är drevdjuret.

Efter cirka fem minuter kommer en trött Nicke, tio år gammal, i drevlöpan fram till Daniel och bocken. Daniels första drevrådjur sedan flytten från Östersund är ett faktum.

Text och foto: Andreas Olsson