Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Detta reportage finns även som film!

I nummer 4-2022 av Allt om Jakt & Vapen fick ni följa med mig på min allra första ripjakt med kulvapen i fjällen. I det här numret ska jag ta er med på dag två av min jaktupplevelse tillsammans med Anders Nilsson.

Jag vaknar upp i den hemtrevliga stugan i Storsnasen i Jämtland. Jag har gårdagens lyckade jaktdag ännu på näthinnan och ler lite åt bilderna från när jag skjuter min första ripa med kul­vapen. Håret står på ända när jag kravlar mig ur sovsäcken och ena benet på understället har rullat upp sig långt över knäet.

Jag är glad att jag har eget rum och att Anders slipper se den här morgonfiguren. Jag tar ett raskt kliv mot toaletten och känner att det hugger till i vänster knä. Så pass mycket att jag har svårt att gå. Jag kan liksom inte räta ut det ordentligt. Skit också! Jag vill inte att Nilsson ska se mig så här. Snabbt som ögat sväljer jag två Alvedon och testar att stödja på benet igen. Nej, ingen effekt. Vad trodde jag, att Alvedonen skulle snabbverka på tio sekunder?

Text & foto: Katharina Olsson