Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Den här artikeln finns även som film!

I kalendern står det 25 augusti vilket är ett magiskt datum för fågeljägare. I det här reportaget ska ni få hänga med Kenth Gustafsson, undertecknad och fyra stående fågelhundar på en otroligt lyckad rippremiär i vackra Fjällnäs.

Rubriken säger en hel del om den allvarliga situation vi befinner oss i när det gäller den så kallade renmarksutredningen. Även om detta inte är det roligaste sättet att börja en jakthistoria på, så finns den känslan med mig inför denna jaktdag, precis som en hundförare i vargtäta områden bär med sig sin ångest när han eller hon stryker kopplet från sin hund. Detta kom dock att bli en fantastisk dag i den svenska fjällvärlden, och jag hoppas verkligen att det inte är sista gången jag har den här möjligheten.

Kenth Gustafsson, tidningens hund­instruktör är någon som trogna läsare känner väl igen. Han jobbar som guide i Fjällnäs och eftersom årets första jaktgäster kommer först i morgon har jag fått möjlig­heten att följa med honom på jakt på ­självaste premiärdagen.

Text & foto: Johan Olsson