Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Under de senaste sex åren har vi på tidningen filmat våra jakter och jag vill tro att vi har lärt oss en del, främst genom att ha gjort alla tänkbara fel på vägen. På förlaget gör vi idag även mer regisserade och polerade produktioner som Jaktgalan och livesändningen av Älghund-SM, men jag tänkte här dela med mig av mina bästa tips till dig som vill börja filma din jakt.

Till att börja med så vill jag konstatera att en modern mobiltelefon idag är har mycket kompetent ­kamera, både för foto och film. Det man saknar med mobilen är möjlig­heten till ett tillräckligt optiskt zoom. Vissa modeller har förvisso möjlighet till detta och det finns små linser man kan montera, men överlag saknas det. Optiskt zoom ­fungerar på samma sätt som ett kikarsikte. Du zoomar in med bibehållen kvalitet via linser. Med digitalt zoom så förstorar du bara bilden, med resultatet att det blir suddigt.

Text: Johan Olsson