Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Som jägare får vi med oss mycket intryck och upplevelser från våra vistelser i naturen. Jag brukar säga att ”du går aldrig tomhänt från skogen”. ­Hösten 2019 fick Allt om Jakt & Vapens grafiker och IT-tekniker med sig en fin jaktupplevelse hem. Han sköt sitt livs första råbock. I två delar ska jag visa hur jag gör när jag gör iordning en rådjurstrofé och en enkel och snygg ­trofésköld.

Det är en tidig augustimorgon och du rullar in med bilen mot ditt tilltänkta pass för dagen. Försiktigt öppnar du bildörren och lika försiktigt plockar du fram din utrustning. När bildörren ska stängas behandlas den som den var gjord av porslin. Det gäller att vara tyst, du vill inte röja dig det första du gör på premiärmorgonen. Den tilltänkta råbocken kan stå där i buskarna någonstans.

Du kommer på att du glömt dina handskar i bilen. Med samma försiktighet öppnar du bildörren igen, sträcker dig in för att ta dina handskar och råkar slå gevärspipan i plåten på bilen. ”Jävlar, vilken klant jag är” tänker du, medan du intalar dig själv att det kanske bara lät två socknar bort.

Text & foto: Tony Hansson