Detta är premiuminnehåll!

Det finns mer att läsa här! Logga in som prenumerant för att ta del av allt innehåll.

+ Prenumerant? Logga in för att fortsätta läsa.
+ Teckna en fysisk prenumeration.
+ Teckna en digital prenumeration.

Om du redan prenumererar på tidningen kan du koppla ihop din fysiska prenumeration med hemsidan. Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Ibland känns väntan på viltet olidligt lång. Särskilt när kylan börjar krypa in i händer och fötter, inte vill man ju röra sig heller, när som helst kan drevdjuret komma i pass och då gäller det att inte röja sig. Vi ger några tips på hur du håller värmen på passet!

En kall passkytt är en dålig passkytt. Många av oss har nog upplevt gånger när man hoppas att inte viltet kommer till just mig under en jakt. Känseln i fingrarna är borta och kroppen skälver som ett asplöv, att lyckas skjuta ett bra skott är inte att tänka på. Om man som undertecknad även har problem med cirkulationen i händerna så spelar det ingen större roll hur bra handskar man har eftersom det inte finns någon värme att stänga inne, står man stilla tillräckligt länge kryper kylan in ändå och gör händerna obrukbara.

Här ger jag mina bästa tips för att hålla värmen på pass så du ska kunna fokusera på jakten och förvalta läget när det väl uppstår.

Text och foto: Anders Dahlgren