Så håller du värmen på passet

Håll värmen på passet
En rymlig muff (eller bra fickor) kombinerat med en handvärmare gör att du kan stå avslappnat med tunnare jakthandskar på och snabbt vara skjutklar med varma händer.

+ DETTA ÄR EN PREMIUMARTIKEL
Logga in eller teckna en prenumeration här för att läsa hela artikeln.
Är du redan inloggad kan du prova ladda om sidan.

Ibland känns väntan på viltet olidligt lång. Särskilt när kylan börjar krypa in i händer och fötter, inte vill man ju röra sig heller, när som helst kan drevdjuret komma i pass och då gäller det att inte röja sig. Vi ger några tips på hur du håller värmen på passet!

En kall passkytt är en dålig passkytt. Många av oss har nog upplevt gånger när man hoppas att inte viltet kommer till just mig under en jakt. Känseln i fingrarna är borta och kroppen skälver som ett asplöv, att lyckas skjuta ett bra skott är inte att tänka på. Om man som undertecknad även har problem med cirkulationen i händerna så spelar det ingen större roll hur bra handskar man har eftersom det inte finns någon värme att stänga inne, står man stilla tillräckligt länge kryper kylan in ändå och gör händerna obrukbara.

Här ger jag mina bästa tips för att hålla värmen på pass så du ska kunna fokusera på jakten och förvalta läget när det väl uppstår.

Text och foto: Anders Dahlgren

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Var vänlig fyll i din kommentar
Var vänlig ange ditt namn